Το Φεστιβάλ

Σύντομη περιγραφή: Ο μεγαλύτερος πολιτιστικός οργανισμός της χώρας και ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ της Ευρώπης (1955), το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου φιλοξενεί διεθνώς καταξιωμένους και εγχώριους καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου, του χορού και της μουσικής, προσελκύοντας μεγάλα πλήθη θεατών από ολόκληρο τον κόσμο.

Χρόνος διεξαγωγής: Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται κάθε Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Ειδικότερα:

 • Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών ξεκινούν την 1η Ιουνίου και ολοκληρώνονται στα μέσα Ιουλίου.
  Ώρα έναρξης: 21:00 (με εξαιρέσεις)
 • Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, από τις αρχές Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου.
  Ώρα έναρξης: 21:00 για τις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 21:30 για τις παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Οι χώροι

Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών πραγματοποιούνται στους εξής χώρους:

 • Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Ο παλαιότερος και βασικότερος χώρος παραστάσεων του Φεστιβάλ, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Το πανέμορφο ρωμαϊκό ωδείο χτίστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ. προς τιμήν της γυναίκας του Ηρώδη, Ασπασίας Άννιας Ρήγιλλα. Έχει φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας καλλιτεχνικής σκηνής, μεταξύ αυτών τους Λουτσιάνο Παβαρόττι, Φρανκ Σινάτρα, Νάνα Μούσχουρη, Λάιζα Μιννέλλι, Μαρία Καλλάς.
  Χωρητικότητα: 5.000 (4.500 εισιτήρια διατίθενται προς πώληση)
 • Πειραιώς 260: Πρώην βιομηχανικός χώρος λίγο έξω από το κέντρο της Αθήνας. Από το 2006, το ανακαινισμένο πρώην εργοστάσιο Τσαούσογλου φιλοξενεί παραστάσεις από Έλληνες και διεθνείς καλλιτεχνείς, πρωτοεμφανιζόμενους όσο και καταξιωμένους, από τον χώρο του χορού και του θεάτρου.
 • Άνοιγμα στην πόλη: Ενότητα του Φεστιβάλ που εγκαινιάστηκε το 2017 και η οποία στηρίζεται σε ένα concept εξωστρέφειας. Site-specific παραστάσεις παρουσιάζονται σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, σε υπαίθριους και αρχαιολογικούς χώρους. Το Φεστιβάλ διευρύνει το κοινό και το βεληνεκές του και ενθαρρύνει την πιο ενεργή συμμετοχή των θεατών.

Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου πραγματοποιούνται στους εξής χώρους:

 • Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου: Διάσημο και αγαπητό σε ολόκληρο τον κόσμο για την αξεπέραστη ακουστική του και την υψηλή αισθητική του. Χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ. και βρίσκεται στο ιερό του Ασκληπιού, στην καρδιά της Αργολίδας. Ένα θαύμα της αρχιτεκτονικής που φιλοξενεί παραστάσεις αρχαίου δράματος από καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με αγγλικούς υπέρτιτλους για τους ξένους επισκέπτες.
  Χωρητικότητα: 14.000 (10.000 εισιτήρια διατίθενται προς πώληση)
 • Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου: Χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. και αρχικά λειτούργησε ως τόπος λατρείας του Διονύσου. Σήμερα, το θέατρο που βρίσκεται στο λιμάνι της Επιδαύρου φιλοξενεί παραστάσεις από νέους Έλληνες και διεθνείς δημιουργούς με μια πιο εναλλακτική ματιά στο αρχαίο δράμα. Οι παραστάσεις έχουν αγγλικούς υπέρτιτλους.
  Χωρητικότητα: 2.000 (1.000 εισιτήρια διατίθενται προς πώληση)