Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
Πρόσκληση ενδιαφέροντος
Υποβολή προτάσεων για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2020

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, στο πλαίσιο προετοιμασίας για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 2020, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προτάσεις τους, από τις 8/10/2019 έως και την 1/11/2019 στις 23:59. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο με την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για προτάσεις που έχουν ως κέντρο τους την έρευνα και την πρωτότυπη προσέγγιση στη σύλληψη, τη δραματουργία, την αισθητική κατεύθυνση, τη θεματολογία, τη μεθοδολογία, τις παραστατικές τεχνικές.

Ενθαρρύνουμε τις/τους δημιουργούς να καταθέσουν προτάσεις με τόλμη, δίνοντας βάρος στην ελευθερία της καλλιτεχνικής τους ταυτότητας.

Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου να αποτελέσει φιλόξενη κυψέλη δημιουργίας για Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και να τους δώσει την ευκαιρία να εργαστούν απρόσκοπτα πάνω στο αντικείμενό τους, να διευρύνουν τη σχέση τους με το κοινό και να εξερευνήσουν νέες συνεργασίες.

Με αυτό το σκεπτικό, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για πρώτη φορά απευθύνει αυτή την πρόσκληση και σε ξένους καλλιτέχνες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για νέες δημιουργίες, οι οποίες θα πρέπει να ενσωματώνουν και μέλη της ελληνικής καλλιτεχνικής κοινότητας. Είναι για μας επιθυμία να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ καλλιτεχνών.

Αναλυτικές πληροφορίες:

  1. Για το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού: Δεκτές γίνονται αιτήσεις για παραγωγές Θεάτρου, Χορού, Μουσικής και Όπερας.

  2. Για την Πειραιώς 260: Δεκτές γίνονται αιτήσεις για παραγωγές Θεάτρου, Χορού, Μουσικής, Performance, και παραστάσεις Μεικτού Τύπου, καθώς επίσης και για κάθε είδους Εγκατάσταση (installations).

  3. Για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου: Δεκτές γίνονται αιτήσεις για παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, καθώς και για παραγωγές Χορού που βασίζονται σε μύθους ή κείμενα αρχαιοελληνικής γραμματείας.

  4. Για το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου: Δεκτές γίνονται αιτήσεις για συναυλίες μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών από όλο το εύρος της κλασικής έως την σύγχρονη μουσική. Επιπλέον, η Καλλιτεχνική Διεύθυνση ενθαρρύνει την σύμπραξη καλλιτεχνών που προέρχονται από διαφορετικά μουσικά πεδία.

Προτάσεις που είναι αποτέλεσμα συμπράξεων με ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς (π.χ. Πανεπιστημιακά Τμήματα, Πνευματικά Ιδρύματα, ΜΚΟ, κλπ) μας ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως, καθώς και διεθνείς συνεργασίες μεταξύ φορέων ή/και μεταξύ καλλιτεχνών.

Η συμπλήρωση και η αποστολή της φόρμας συνεπάγεται αποδοχή των παρακάτω όρων:

  • Οι προτεινόμενες παραγωγές δεν πρέπει να έχουν παρουσιαστεί στην Αττική.

  • Η υποβολή πρότασης δεν εγγυάται την ένταξή της στον προγραμματισμό του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

  • Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου δεν υποχρεούται να προβεί σε αιτιολόγηση του σκεπτικού των επιλογών της, αναφορικά με τις προτάσεις που απορρίπτονται.

  • Τα υποβληθέντα στοιχεία είναι δεσμευτικά. Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου διατηρεί το δικαίωμα επανεξέτασης πρότασης, σε περίπτωση που αυτή αλλάξει ως προς τα ουσιώδη σημεία της (πχ. μεταβολή πρωταγωνιστών ή/και βασικών συντελεστών, ριζική μετατροπή της αρχικής σύλληψης, κλπ).

Ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προτάσεων θα γίνονται αποκλειστικά στο e-mail: questions@greekfestival.gr

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων έληξε.